Додому Новини Лиманщини

4000 нових сосен: лісівники Лиманщини відзначають Міжнародний день лісів

Фото: Пресслужба ДП «Лиманський лісгосп»

Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день лісів. В цей день особливо актуально інформувати суспільство про важливість збереження лісів і підвищувати обізнаність людства про їхнє значення.

Нагадаємо: 50 000 сіянців сосни звичайної та звичайного дубу займуть 40 гектарів лиманських лісів цією весною.

Так днями лісівники державного підприємства «Лиманське лісове господарство» за участі представників військово-цивільної адміністрації, місцевих органів самоврядування, співробітників прокуратури, поліції, військовослужбовців та громадськості провели посадку присвячену Міжнародному дню лісів. На території Дробишевського лісництва (НПП «Святі гори») на площі 2 гектари  висадили близько 4 тисяч сіянців сосни звичайної із закритою кореневою системою.

Спільними зусиллями 25 учасників заходу дружньо згуртувалися для відновлення лісів на території Національно природнього парку «Святі гори», де лісові насадження були знищені внаслідок бойових дій.

Як зазначалося раніше, в планах підприємства протягом 2024 року відновити шляхом реконструкції 100 га лісових насаджень НПП «Святі гори». Таким чином,  реконструкція насаджень дозволить зберегти вцілілі дерева, зменшить руйнування ґрунтів та втручання людини у природне лісове середовище.

Дякуємо кожному,  хто приєднується до відновлення лісів Лиманщини!

Ліс має велике значення для життя всього людства. Це головна складова навколишнього середовища. Він впливає на клімат, чистоту води та повітря. Зберігає різноманітність живої природи. Захищає сільськогосподарські землі.

Ліси України є національним багатством і виконують переважно водоохоронні, захисні, санітарно-гігієнічні, оздоровчі, рекреаційні, естетичні, виховні та інші функції. Вони дають людству цінні ресурси: деревину для будівництва, виробництво паперу та меблів, паливо, лікарські трави та недерев’яну продукцію лісу (ягоди, гриби, горіхи).

Для лісівників – це джерело роботи, а для іншої частини населення – місце фізичного та духовного відпочинку.

Бережімо ліси разом, адже це спадок для наших майбутніх поколінь!

Пресслужба ДП «Лиманський лісгосп»